Hustá, krémová, voňavá a sytá! Tahle polévka kombinuje jemnost květáku s výrazností čedaru a křupavostí slaniny i krutonů. A když ji na závěr posypeme čerstvou pažitkou, vznikne dokonalý chuťový zážitek. Připravte si lahodnou krémovou polévku s cheddarem, bylinkami a slaninovými chipsy a bylinkami podle receptu od Javkuchyni.cz!
Zapojte se do květnového minikvízu o skvělé ceny s webem Jakvkuchyni.cz! Stačí odpovědět na 3 otázky a výhra může být vaše. Jak na to?
Receptů na zpracování cukety není nikdy dost! Cuketové hranolky s parmazánem se pečou v troubě, jsou křupavé, voňavé a perfektně se hodí nejen jako příloha, tak i jako samostatné lehké letní jídlo – třeba s dipem z jogurtu a česneku. Připravte si lahodné cuketové hranolky s parmazánem a dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vepřová panenka je skvělá volba, když chceme připravit rychlé a přitom efektní jídlo. Díky bylinkovému máslu bude maso šťavnaté, voňavé a jemné. Podáváme ji s bramborami a opečeným chřestem nebo fazolkami. Připravte si lahodnou a šťavnatou vepřovou panenku s bylinkovým máslem, opečenými bramborami a chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šťavnaté ovesné sušenky s čokoládou – jednoduché, rychlé a ideální třeba na snídani, svačinu nebo ke kávě. Jsou vláčné, jemně sladké a hotové za chviličku. A navíc… voní skořicí! Připravte si lahodné ovesné banánové sušenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Chcete si dopřát výživnou a přitom rychlou snídani nebo lehkou večeři? Připravte si celozrnnou housku s avokádovou pastou, vejcem nahniličko a semínky je skvělou volbou! Avokádo dodá chuťově vyváženému pokrmu zdravé tuky, vejce kvalitní bílkoviny a dýňová semínka i vlašské ořechy dodají nejen skvělou chuť, ale i cenné živiny. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Tohle jídlo je poctivá česká klasika, která se nejlépe hodí na sváteční nebo nedělní oběd. Jemné králičí maso se smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny s knedlíkem je opravdová lahůdka. Připravte si králíka se smetanovou omáčkou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Oblíbená klasika české kuchyně, která nikdy nezklame - to je holandský řízek! Správně šťavnatý "holanďák" voní po sýru, petrželce a smažené strouhance. Nejlepší chuti dosáhneme, když použijeme kvalitní vepřové maso s vyšším podílem tuku a přidáme nastrouhanou goudu. Připravte si nejlepší holandský řízek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Palačinky nemusí být jen sladké! Zapečené palačinky se špenátem a ricottou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky slaných dobrot. Jemná náplň ze špenátu, smetany a ricotty dodá palačinkám krémovou konzistenci, zatímco zapečená mozzarella na povrchu vytvoří dokonalou zlatavou kůrku. Připravte si zapečené palačinky se špenátem a ricottou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!