Polévka Milaräpa

Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.
Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cibule 8g červená
    avokádo 10g
    medvědí česnek 2g nebo 1 str. česnek
    voda 200ml
    bylinky kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, jitrocel, mochna husí, bršlice atd.
Pokyny
  1. Vše rozmixujeme a do hotové polévky vložíme drobně nakrájené jarní byliny, které najdeme v přírodě i na zahrádce (máta, libeček, pažitka atd.).
  2. Nakonec můžeme přidat i nudličky z ředkviček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*