Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.    
| 
 | 
 
Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
15 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
černý kořen
400g
 
máslo
20g
 
ocet
1,5lžíce
 
hladká mouka
30g
 
mléko
100ml
 
žloutek
1ks
  | 
Pokyny    
- Pečlivě očištěný kořen pokrájíme na zhruba 2 cm kousky a povaříme v osolené vodě.
 - V dalším hrnci si uděláme jíšku z másla a mouky, přidáme povařený kořen s vodou, řádně rozmícháme.
 - Před dovařením přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem, ocet a zamícháme.
 - Podle chuti osolíme, opepříme, posypeme bylinkami.
 
