Zálivky na saláty: od jogurtové po medovou


Pokud se vám omrzel váš obvyklý salát s dresinkem z olivového oleje a kapkou balsamikového octa, nemusíte hned vymýšlet nový salát! Zkuste nový dresink. Máme pro vás na výběr tři zálivky, které zřejmě znáte, a tři neobvyklé. zalivka

Zálivky pro každý den

Tradiční zálivky na saláty mají většinou jako základ olivový nebo jiný olej, který se smíchá s citrónovou šťávou, octem nebo vodou. Ze směsi oleje a vody vznikne emulze, jemná hladká tekutina. Do té pak můžete přidat koření, bylinky, česnek nebo cibuli. Přitom mezi zcela nejjednodušší patří vinaigrette.

Octová zálivka Vinaigrette

Octová zálivka Vinaigrette

Tradiční francouzská zálivka doprovodí zelené saláty, ale použít ji můžete i na bagetu nebo sendvič místo másla.

Recept - suroviny a postup

 

Jak jednoduše vytvořit emulzi? Tekuté suroviny nalejte do zavařovačky, pečlivě zavřete a protřepejte.
Domácí majonéza

Domácí majonéza

K přípravě domácí majonézy budete potřebovat jen pár dostupných surovin a ruční mixér. Použijte co nejkvalitnější vajíčka. Suroviny...

Recept - suroviny a postup
Jogurtová zálivka

Jogurtová zálivka

Tato zálivka je osvěžující, lehká a zdravá díky obsahu prospěšných bakterií.

Recept - suroviny a postup

 

Zálivky 3x jinak

Zálivky můžeme ozvlášnit třeba sýrem, ančovičkami, olivami nebo třeba medem. Vyzkoušejte třeba medovou zálivku na ovocný salát nebo pravý dresink pro Caesar salát, na který využijete ančovičky nebo kapary. Právě salátové zálivky jsou možností, jak experimentovat s méně známými surovinami nebo zkoušet nezvyklé kombinace.

Sýrový dresink

Sýrový dresink

Sýrový dresink můžete použít také jako dip na namáčení zeleniny, na rajčatový salát nebo k ledovému salátu se slaninou.

Recept - suroviny a postup

 

 

Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*