Kuřecí stripsy

Domácí kuřecí stripsy

Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
Celozrnné raženky

Celozrnné raženky

Upéct si doma o víkendu čerstvé pečivo je něco neskutečného. Když se vám z trouby line vůně čerstvého celozrnného pečiva, určitě vytáhnete z postele i toho největšího lenocha a spáče.
Jablka v županu

Jablka v županu

Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Borůvkový čaj

Čaj pro zdravé oči

Borůvky jsou české superovoce, které je přímo nabité minerály, vitamíny a především luteinem, který podporuje zdravý zrak. Dopřejte si jich co nejvíce, když jsou čerstvé. Zbytek pak šetrně usušte a připravte si čaj, díky kterému budete vidět jako Bystrozraký.
Vitamínová bomba

Vitaminová bomba

Z českých luhů a hájů pochází tento čaj, který si sami usušíte. I nenápadné ovoce, které roste v lese nebo na mezi, dodá zdraví, vitamíny, minerály a energii. Pokud chcete využít síly ovoce na 100 %, namočte jej přes noc do vlažné vody a pak jen šetrně ohřejte.
Nepravá dršťková z kotrče

Nepravá dršťkovka z kotrče

Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
Raw mrkvové nudle s mákem

Mrkvové nudle s mákem (raw)

Mrkev a mák vypadá na první pohled jako zvláštní kombinace. Sladká mrkev ale v tomto raw receptu nahradí nudle a výsledkem je velmi osvěžují, zdravý a přirozeně sladký pokrm.
Pikantní pickles

Pikantní pickles

Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
Bageta s podmáslím

Bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek

Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
Třešňová galetka

Třešňová galetka

Plné košíky třešní většinou putují do marmelád a koláčů. Klasikou mezi třešňovými koláči je určitě bublanina, ale nebojte se vyzkoušet i nové recepty. Třeba tuto křehkou galette neboli galetku.
Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Z mladých lístků kopřiv si můžete uvařit výbornou a jednoduchou polévku.