Kvásková babka s mákem

Kvásková babka s mákem

Babka patří k časově náročnějším receptům. Při přípravě tohoto dezertu je důležitá především doba, po kterou těsto kyne a získává tu pravou strukturu. Ale věřte, stojí za to si opravdu počkat. Náplní můžete využít bezpočet. Tentokrát jsme vybrali makovou náplň s povidly, která jí dokonale svědčí.
Jablka v županu

Jablka v županu

Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Švestková roláda

Švestková roláda

Roláda patří ke klasikám českých dezertů a většinou nechybí na žádné z rodinných oslav. Nadýchaný piškot je lehký jako pírko a v létě se skvěle doplňuje s čerstvým ovocem. Co se stane, když roládu naplníte osvěžujícím krémem z mascarpone a šlehačky a použijete čerstvé švestky a povidla? Zkuste posoudit sami.
Perníková roláda

Perníková roláda

K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.
Honzovy buchty plněné domácími povidly

Honzovy buchty plněné domácími povidly

Kynuté buchty patří často mezi rodinné recepty, které se předávají z generace na generaci. Naplnit je můžete např. tvarohem, ovocnou marmeládou nebo mákem. Není ale nad ty „pravé“, povidlové! Jejich vůně vás přenese zpátky do dětství stráveného u babičky na chalupě. Podle našeho receptu se vám zaručeně povedou a zmizí z plechu za pár minut.
Borůvkový lopaťák

Borůvkový lopaťák

Koláče jsou dá se říci naším národním pokladem. Co kraj, to jiný recept, ale chutná v každém ročním období. Jestli máte doma z léta ještě trochu borůvek, vyzkoušejte si náš lopaťák. Zmizí ze ihned ze stolu.
Koláče z Podkrkonoší

Koláče z Podkrkonoší

Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Perník s povidly

Perník s povidly

Perník se původně jmenoval peprník, podle pepře, který mu dával nezaměnitelnou peprnou chuť. Dnešní perníky si z původní receptury půjčil mouku a med. V kombinaci s povidly vytvoříte dezert, který by chutnal i pánům z Pernštejnu.
Kapr na černo

Kapr na černo

Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.