Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Suroviny: oregano
Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
Kočičí tanec – pod tímto tajemným názvem se skrývá staročeské jídlo, které je známé v různých kombinacích. V některých krajích se jedná o kombinaci krup a čočky, jinde brambor se zelím. Hospodyňky pak většinou ke kroupám přidávaly i něco masitého, co bylo zrovna po ruce: osmažené maso, slaninu nebo škvarky.
Batáty, neboli sladké brambory, jsou kořenové hlízy rostliny povijnice batátové. V posledních letech se u nás staly velmi oblíbenými. Chutnají totiž skvěle a jsou velmi zdravé. Díky přítomnosti cukru mají přirozeně nasládlou chuť. Kromě toho obsahují železo, vitaminy B6, C, E, betakaroten, draslík a vlákninu. V kuchyni je můžeme využít mnohostranně, stejně jako brambory. Jsou vhodné k vaření, zapékání, ale také k pečení dezertů. Tentokrát jsme pro vás připravili slaný batátový koláč.
Tato léčivá směs upravuje menstruaci, zmírňuje kašel a zlepšuje trávení. Užíváme 1 lžičku 1x denně po jídle.
Tento olej je výborný v kuchyni i v léčitelství. Skvěle se hodí do salátů. Jeho léčivé účinky pomohou posilovat imunitu, pozitivně působí proti alergiím, akné nebo kožním chorobám.
Vyzkoušejte vynikající recept na pálivou chilli omáčku. Jak na to?
Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
Pomazánky s pečivem jsou velmi oblíbenou a rychlou svačinkou, a tak není divu, že existuje nepřeberné množství receptů na jejich přípravu. S přicházejícími letními dny jsme proto vynechali těžké pomazánky s majonézou a dát přednost lehké a svěží pomazánce ze sýru cottage. Při její přípravě jsme se inspirovali středomořskou kuchyní a použili spoustu čerstvé zeleniny.
S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.