Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
Orange Glazed Chicken

Orange Glazed Chicken

Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Flapjack

Flapjack

Müsli tyčinky patří mezi oblíbené svačiny. Díky receptu Jakvkuchyni.cz si je můžeme připravit snadno i doma. Flapjack je vlastně anglickým názvem cereálních tyčinek, které jsou upečené v troubě. Tyčinka by měla být měkká a křehká. Její součástí jsou vločky, ořechy a sušené ovoce. S recepturou si tak můžeme doma pohrát a vytvořit pokaždé originální tyčinky.
Bramborové knedlíky s pikantní dýní

Bramborové knedlíky s pikantní dýní

Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
Dýňová zmrzlina

Dýňová zmrzlina

Méně tradiční zmrzlina s podmanivou podzimní chutí. I když by se mohlo zdát, že už je na zmrzlinu zima, dá se jíst celý rok. I když se nejedná o zmrzlinu úplně v pravém slova smyslu, protože ta se připravuje z vajíček, je tento recept velmi jednoduchý a zmrzlinu lze díky němu připravit během několika minut. Její chuť vynikne i díky směsi dýňového koření nebo javorovému sirupu. Posypat ji lze klidně i praženými oříšky nebo dýňovými semínky. K její výrobě navíc nepotřebujete ani zmrzlinovač.
Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety a okurkový salát podle tohoto receptu jsou hotové raz dva a jsou velice chutné a svěží. Jídlo můžeme servírovat do 30 minut, je to tedy skvělá volba, pokud nemáme moc času. Pikantní krevety s okurkovým salátem můžeme podávat jako rychlý lehký oběd, nebo večeři. Hodí se ale také jako originální předkrm na jakoukoli party. Jak na to?
Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

Poke bowl jsou sympatické a barevné misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem. Většina surovin je v misce nakrájená na kousky velikosti sousta. Existuje mnoho variant tohoto oblíbeného havajského pokrmu. Základem je, aby potraviny, především ryby, byly co nejčerstvější, abychom předešli žaludečním problémům. V případě, že nemusíte syrové ryby, upravte je tepelně jen lehce na oleji. Misku plnou zdravých potravin si tak můžeme připravit velmi snadno doma a pro nadcházející léto je Poke bowl ideálním pokrmem.
Kuřecí satay

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Špízy nemusí být jen otázkou letního grilování, jsou skvělou možností, jak zpestřit jídelníček i v zimě. Zkoušíte-li rádi exotické chutě, zapomeňte na klasický špíz s kusem slaniny a cibulí. Tato jihoasijská verze špízu, zvaná satay, vás zaručeně dostane. K lahodným kuřecím kouskům se podává pikantní arašídová omáčka. Uvidíte, že v grilovací sezóně budou klasické špízy v ohrožení. Jak na to?
Chai Latte

Chai Latte

Chai Latte patří mezi nápoje s velmi intenzivní chutí, který k nám doputoval až z daleké Indie. Výraznou chuť černého čaje podtrhuje silná chuť exotického koření a mléka. V chuti chai latte můžeme cítit zázvor, hřebíček, kardamom, šafrán, skořici i pomerančovou kůru. Koření si můžeme namíchat sami, nicméně můžeme zakoupit už i předem připravenou směs na tento nápoj. Aby všechny chutě lépe vynikly, přidává se do nápoje mléko a podle chuti med nebo cukr.