Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
Vánoční houbová nádivka

Vánoční houbová nádivka

Nádivku pečete jen na velikonoce? Škoda, toto polo-zapomenuté jídlo si můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej v zimní variantě s houbami, česnekem a hřejivými bylinkami.
Plzeňský guláš

Plzeňský guláš

Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
Černý kuba

Černý kuba

Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.