yam yam omáčka

Yum Yum omáčka

Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
Vejce z Velikonoc_mimóza

Vejce Mimóza

Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý, vydatný a chutný salát, plný proteinů a vitamínů.
Bramborový salát podle maminky

Bramborový salát podle maminky

Mrkev, celer, petržel… V tomto receptu jsou všechny běžné ingredience na bramborový salát a dvě tajné přísady, které z něj dělají zdatného konkurenta toho vašeho, který je samozřejmě nejlepší :-) Jde o osmaženou cibuli a lák z okurek.
Sýrový dresing

Sýrový dresink

Sýrový dresink můžete použít také jako dip na namáčení zeleniny, na rajčatový salát nebo k ledovému salátu se slaninou.
Cibulový dip

Cibulový dip

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
Křupavý salát Coleslaw

Křupavý salát Coleslaw

Oblíbený a osvěžující salát Coleslaw (čtěte kólsló) pochází z Holandska, kde se připravoval ze spařeného zelí, mrkve a cibule. Tento salát Holanďané nazývali výstižně “koolsalade” (v překladu zelný salát). Název coleslaw vznikl až poté, co holandští přistěhovalci dorazili do Ameriky. V dnešní době existuje na jeho přípravu mnoho receptů, vždy ale platí, že je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pouze pár základních surovin.