Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Suroviny: bylinky
Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.
Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
Vsaďte na ledovou tříšť, kterou všechny děti milují! Ledovou tříšť rozdělte do pohárů a zalijte dětskou nealko bowlí.
Ředkvičkový dip můžete podávat k salátům, masu nebo na topinku.
Sladké mango, hustý smetanový řecký jogurt a osvěžující limetka a máta – tato zmrzlina s exotickou chutí si vás získá hned, jak ji poprvé ochutnáte.
Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.
Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.