Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.    
|  | 
Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.     | 
|   | 
Porce     
2 porce     |   | 
Doba přípravy     
30 minut     |   | 
Chod     | 
Suroviny
| 
chléb
6plátků
kváskový 
 
houby
1balení
Enoki
 
salát
1ks
 
červená řepa
1balení
vařená
 
semínka
1balení
dýňová 
 
ořechy
1balení
kešu 
 
ocet
Ume 
 
dýňový olej
nebo lněný olej
 | 
Pokyny    
- Předem si namočíme kešu oříšky! Jsou pak mnohem chutnější a stravitelnější. Z plátků chleba připravíme topinky (na pánvi nebo v topinkovači) a stranou si natrháme salátek do větší mísy, omyjeme a opražíme dýňová semínka, která poté přidáme k salátu společně s namočenými kešu a nakrájíme k nim řepu. Enoki si omyjeme a napaříme na páře (přibližně 5 minut). Následně je vmícháme do salátu. Na závěr nasekáme pažitku a přidáme ji také do salátu.
- Je libo zálivku? Tu zvládnete raz dva! Do sklenice s víkem dáme jeden díl ume octu a o něco více oleje (přibližně 30 ml ume octu a 40 ml oleje). Sklenici zavřeme a olej i ume ocet rozmícháme. Vzniklou zálivkou přelijeme salát a vše důkladně promícháme. Servírujeme s kváskovými topinkami.

