Máte chuť na pikantní, lehce svíravou a navinulou chuť kvašených okurek, ale nechce se vám čekat týden? Rychlokvašky můžete jíst už následující den.    
|  | 
Máte chuť na pikantní, lehce svíravou a navinulou chuť kvašených okurek, ale nechce se vám čekat týden? Rychlokvašky můžete jíst už následující den.     | 
|   | 
Porce     
1 sklenice     |   | 
Doba přípravy     
10 minut     |   | 
Chod     | 
Pokyny    
- Okurky nakrájíme na kolečka, promícháme s koprem, naložíme do sklenice a zalijeme vodou s umeoctem v poměru 1:1 - 1:2 - dle chuti.
- Okurky lze konzumovat již druhý den.
Co je ume ocet?
Ume ocet je velmi zdravá, minerálně i enzymaticky bohatá potravina, kterou lze mimo jiné dochucovat pokrmy. Hodí se skvěle na přípravu salátů. Je výsledkem kvašení japonských švestiček ume boshi. Ume ocet lze zakoupit například v obchodech se zdravou výživou.
Kvašená zelenina: Jakub Pawlas (foto ze semináře, viz příloha)
Kimčchi recept: King Sejong Institute Praha

