Posvícenská husa: zlatý hřeb vaší slavnostní tabule

Posvícenská husa: zlatý hřeb vaší slavnostní tabule

Pečená husa je královnou posvícenské tabule. Potřebujete jen spoustu trpělivosti při její přípravě. Odmění se vám bohatou chutí a křehoučkým masem... Nejlepší přílohou je samozřejmě zelí, knedlíky nebo bramborové lokše.
Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Krkonošské kyselo: tradiční životabudič

Krkonošské kyselo: tradiční životabudič

Kvásek, houby, cibule, brambory a vajíčka. Ano, výsledkem bude hutná a tradiční polévka. Kyselu se sice říká jídlo chudých, ale jeho chuť je miliónová. Je lehce navinulé, voní po houbách a není lepší polévka na povzbuzení po náročné noci nebo třeba dlouhém putování podzimními lesy.
Omeleta s liškami: snídaně s vůní lesa

Omeleta s liškami: snídaně s vůní lesa

Nemusíte žít na horách, abyste si zasloužili pořádnou snídani. Vajíčka s houbami, brambory a spoustou bylinek vás příjemně naladí na den strávený náročnou prací, ať už kácíte stromy, nebo řešíte intelektuální problémy.
Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Dýňové chipsy

Dýňové chipsy

Geniální pochoutka k televizi nebo na oslavu. Zdravá alternativa bramborových lupínků se hodí i na nabírání pomazánky nebo guacamole. Bez éček, bez soli, bez zbytečného oleje.