Muzika


Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.
Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.
Porce
1 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    jablka sušená
    švestky sušené
    meruňky sušené
    hrozinky sušené
Pokyny
  1. Sušené ovoce krátce povaříme v menším množství vody, scedíme, pocukrujeme, podáváme s vánočkou teplé nebo studené.
  2. Je to tradiční štědrovečerní jídlo.
  3. Můžete jej svařit i ve víně a přidat koření (skořice, badyán nebo anýz).

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*