Fíková marmeláda se skořicí


Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k nám dovážejí ty nejsladší plody za příjatelnou cenu. Zavařte si fíkovou marmeládu na horší časy a vytáhněte ji tehdy, když se budete chtít zahřát vzpomínkou na léto.
Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k nám dovážejí ty nejsladší plody za příjatelnou cenu. Zavařte si fíkovou marmeládu na horší časy a vytáhněte ji tehdy, když se budete chtít zahřát vzpomínkou na léto.
Porce
700 g marmelády
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    fíky 1kg
    citrón 2ks
    pektin 10g
    skořice 1lžička
Pokyny
  1. Fíky nakrájejte nožem na menší kusy.
  2. Nakrájené kousky nasypte do hrnce se silnějším dnem.
  3. K nakrájeným fíkům přidejte 200 g cukru.
  4. Do hrnce přidejte také skořici a citronovou šťávu.
  5. Ovoce s cukrem přiveďte k varu a směs nechte probublávat asi pět minut. Během této doby fíky změknou.
  6. Rozvařené ovoce rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte k němu pektin rozmíchaný ve zbylém cukru. Za stálého míchání vařte dalších pět minut.
  7. Horkou marmeládu plňte do připravené sterilované sklenice.
  8. Připravenou marmeládu nechte 20 minut odpočívat a poté ji přesuňte na chladné a temné místo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*