Fíková marmeláda se skořicí

Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k nám dovážejí ty nejsladší plody za příjatelnou cenu. Zavařte si fíkovou marmeládu na horší časy a vytáhněte ji tehdy, když se budete chtít zahřát vzpomínkou na léto.
Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k nám dovážejí ty nejsladší plody za příjatelnou cenu. Zavařte si fíkovou marmeládu na horší časy a vytáhněte ji tehdy, když se budete chtít zahřát vzpomínkou na léto.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
700 g marmelády
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    fíky 1kg
    citrón 2ks
    pektin 10g
    skořice 1lžička
Pokyny
  1. Fíky nakrájejte nožem na menší kusy.
  2. Nakrájené kousky nasypte do hrnce se silnějším dnem.
  3. K nakrájeným fíkům přidejte 200 g cukru.
  4. Do hrnce přidejte také skořici a citronovou šťávu.
  5. Ovoce s cukrem přiveďte k varu a směs nechte probublávat asi pět minut. Během této doby fíky změknou.
  6. Rozvařené ovoce rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte k němu pektin rozmíchaný ve zbylém cukru. Za stálého míchání vařte dalších pět minut.
  7. Horkou marmeládu plňte do připravené sterilované sklenice.
  8. Připravenou marmeládu nechte 20 minut odpočívat a poté ji přesuňte na chladné a temné místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*