Café Frappé – ledová vzpruha na řecký způsob


Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou kávovou pěnu, která je jako pohlazení po duši.
Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou kávovou pěnu, která je jako pohlazení po duši.
Porce
1 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
Pokyny
  1. Smíchejte instantní kávu (příp. překapávanou) s několika kostkami ledu či se zmrzlou kávou. Dle vaší preference můžete přidat mléko a cukr.
  2. Tyto ingredience společně rozmixujte a podávejte ve sklenici ozdobené šlehačkou a posypkou z kakaa.

Pokud chcete vyzkoušet orientální verzi této kávy, přidejte do připravené kávy mražený banán. Namísto klasického mléka použijte kokosové. Kávu ochuťte vanilkovým luskem (nebo cukrem, příp. esencí) a po rozmixování ingrediencí dozdobte špetkou skořice

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*