Bramborové vafle zapečené se sýrem

Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
  • Encyklopedie
Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    strouhaný sýr 150gramů
    podmáslí 60ml
    hladká mouka 60gramů
    máslo 4lžíce
    vejce 2ks
    brambor 2hrnky vařené
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Máslo rozpustíme v rendlíku.
  2. Poté ho přelijeme do mísy, přidáme podmáslí a vejce a našleháme.
  3. Brambory rozmačkáme, přilijeme do nich směs z másla a podmáslí.
  4. Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a petrželku.
  5. Postupně přisypeme do směsi s bramborami a důkladně vmícháme.
  6. Rozpálíme si vaflovač.
  7. Z těsta postupně odebíráme stejné množství, které rozprostřeme na plotýnkách a upečeme vafle.
  8. Těsně před servírováním je posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*