Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz!
Produkty z řady – tuky živočišné
Jak si vychutnat fazolky na smetaně? Zkuste to v podobě krémové polévky s fazolkami a koprem! Tato polévka je sytá a výživná. Kombinace jemných brambor, zelených fazolek a aromatického kopru vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Pokud do polévky před podáváním přidáme pošírované vejce, získáme skvělý a plnohodnotný oběd. Připravte si krémovou polévku s fazolkami a koprem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tuto omáčku můžeme klidně připravit i jako vydatnou luštěninovou pomazánku ,třeba k večeři. Množství česneku se nemusíme obávat, protože upečený česnek není zdaleka tak štiplavý a výrazný, jako ten čerstvý. Vyzkoušejte lahodný česnekovo-fazolový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vývar je naprostý základ, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. Výborný je jako polévka, ale využít ho lze také jako základ pro celou řadu dalších receptů - polévek i omáček. Do vývaru, můžeme přidat také různé odřezky zeleniny, které se na jinou úpravu už nehodí. Vývar můžeme připravit také pouze z kostí/masa, koření, cibule a zbylou zeleninu přidat až před koncem vaření, aby zůstala hezky svěží. Připravte si pravý vývar jako od babičky s celestýnskými nudlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Téměř každý svátek je spojený s pečením, ne jinak je tomu i na Tři Krále. V celé řadě zemí se pečou Tříkrálové koláče, do nichž se zapékají mince, figurky nebo mandle a toho, kdo je ve své porci najde, čeká prý šťastný rok. Upečte si kynutý závin s makovo-povidlovou náplní podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční rakouské cukroví, které si kdysi velmi oblíbil císař František Josef. Je sice trochu pracnější, ale výsledek stojí určitě za to! Křehké ořechové těsto, máslový krém s lehce navinulým džemem máčené v čokoládě a nahoře celý oříšek… No nezní to skvěle? A chutná ještě lépe! Zkuste si připravit išlské dortíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vyzkoušejte rychlé vánoční cukroví - neplněné mušličky s osvědčenou kombinací kakaa a kokosu obalované v cukru. Rozhodně nešlápnete vedle! Recept na Jakvkuchyni.cz!
Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Dušené “hovězí po burgundsku” nejspíš už známe, ale co takhle vyměnit víno za černé pivo? Toto výborné jídlo mohou i řidiči, protože se při vaření alkohol odpaří. Na přípravu tohoto receptu se hodí prorostlejší maso, které i po zůstane i po delší přípravě příjemně šťavnaté. Připravte si jemné dušené hovězí maso na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!