Fotonávod: Lahodné palačinky

Jak připravit skvělé palačinky? Máme pro vás podrobný postup, díky kterému připravíte palačinky stejně dobré jako na dovolené ve Francii. Stačí správné suroviny o pokojové teplotě, dodržet pořadí jejich míchání a na závěr jedna tajná ingredience!

8244

Základní sladké palačinky

Suroviny a postup

  • 4 vejce
  • 250 g mouky, hladké
  • 500 ml mléka
  • špetka soli, lžička cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • džem, ovoce, vanilkový nebo skořicový cukr
1Použijte suroviny o pokojové teplotě. Nejdříve si do mouky zamíchejte cukr a sůl. 8214
2Rozšlehaná vajíčka vlijete do důlku v mouce a pomalu zapracujete. Za stálého míchání přiléváte mléko. 8218
3Těsto vždy dobře rozmícháte a nakonec přidáte roztavené máslo. 8231
4Palačinkové těsto nalijeme na pánev a krouživým pohybem rozprostřeme na celý povrch. Za minutku ji můžete obrátit. 8241
5Hotové palačinky dozdobíte marmeládou, čerstvým ovocem a můžete poprášit skořicovým cukrem. Podávejte s tajnou ingrediencí – úsměvem!
8247
Jak připravíte hrníčkové palačinky se dočtete v článku Hrníčkové palačinky s pomerančovou omáčkou.

Tipy a triky

  • Místo vody můžeme zkusit pivo, palačinky budou nadýchané.
  • Do těsta přidejte koření, třeba provensálské bylinky.
  • Kokosové palačinky vytvoříte přidáním strouhaného kokosu do těsta.
  • Použijte šťávu z červené řepy, budete mít krásné růžové palačinky.
  • Špenát a vejce jsou výborná náplň do slaných galetek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*