Tortila española


[Total: 1    Average: 5/5]
tortilla espanola
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
tortilla espanola
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    brambory 6ks
    vejce 5ks
    sýr plátkový
    paprika červená, sušená
Pokyny
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a na mírném ohni je osmažíme.
  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, pepř a papriku a smažíme do měkka.
  3. Necháme 5 minut vychladnout.
  4. Všechna vejce rozmícháme v míse a přidáme k nim osmažené brambory, olej necháme v pánvi. Vejce s brambory promícháme.
  5. Směs rozlijeme do pánve, kde nám zbylo trochu oleje.
  6. Po 3 minutách omeletu otočíme.
  7. Když je hotová, přidáme na povrch sýr a tortilu nakrájíme.
  8. ¡Buen provecho! Neboli dobrou chuť!
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*