Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: mouka
Připravte si vláčné koblížky obalované ve skořicovém cukru, jen namísto klasické marmeládové náplně použijeme jablečné pyré a nakonec je obalíme ve skořicovém cukru. Dokonalý podzimní dezert připravený podle receptu od Jakvkuchyni.cz, kterým oslníme každou návštěvu, je na světě! Jak na to?
Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Místo klasického makového koláče můžeme připravit tento pletenec s mákem a povidly. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Asijská kuchyně je lehká, zdravá a také velmi oblíbená. Pokud nám z vaření zbyly odkrojky zeleniny, nevyhazujme je. Vařte beze zbytku a připravte si křupavou smaženou zeleninu obalenou v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou. Přesvědčte se, že jídlo připravené ze zbytků podle receptu od Jakvkuchyni.cz může chutnat skvěle!
Kombinace jablek, skořice a ořechů…… to je esence podzimu. Když k těmto chutným a voňavým ingrediencím přidáme vláčné těsto a křupavou drobenku, upečeme si rychlý domácí koláč plný vůní a chutí podzimu raz dva. Recept na jablečný koláč s ořechovou drobenkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Když se řekne guláš, tak si většina nejspíš představí ten hovězí. Ale vynikající guláš, kterým neurazíme ani zaryté masožravce, můžeme připravit i bez masa! Hlavní roli v něm hraje totiž hlíva ústřičná. Zkuste si ho připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!