Seriály článků


Když je téma zajímavé, jeden článek prostě nestačí a tak vznikají seriály! Nenechte si ujít originální seriály, které pro vás průběžně připravuje tým Jakvkuchyni.cz.

wp-content/uploads/2019/10/organy-a-strava.png

Orgány a strava

Vše souvisí se vším a mezi orgány v lidském těle a naší stravou to platí bezpochyby. Nenechte si ujít seriál o tom, jakou roli hrají jednotlivé orgány v našem těle a jak jejich fungování ovlivňuje to, co jíme.

wp-content/uploads/2019/10/bylinky-v-kuchyni.jpg

Bylinky v kuchyni

Jsou krásné, voní a jsou plné pestrobarevných chutí. O čem je řeč? No přece o bylinkách! Nenechte si ujít jedinečný seriál o bylinkách, bez kterých by jídla a nápoje ztratily svou typickou chuť. Zjistěte, jak bylinky pěstovat, skladovat a které na co použít?

wp-content/uploads/2019/10/cesi-v-zahranici-co-vari-a-co-jedi.jpg

Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí?

Světoběžný seriál o Češích, kteří žijí v různých koutech světa a kterých jsme se ptali samozřejmě na jídlo! Kde žijí a jaká kuchyně je lepší – místní, nebo česká? Jaké české jídlo by uvařili přátelům a známým, když je chtějí pohostit? A znají tam českou kuchyni? Čím je naopak typická místní kuchyně a kam se vydat za gastrozážitky?

wp-content/uploads/2019/10/denik-ucenlive-tridicky-irci.jpg

Deník učenlivé „třídičky“ Irči

Irča je guru v oblasti třídění a recyklace odpadu a o svoje znalosti se s námi podělila v jedinečném desetidílném seriálu. Kam vyhodit papír, plasty, nápojové kartony nebo sklo možná víte. Umíte ale používat recyklační symboly? Víte, kolik jakého odpadu vyhodíme? Nenechte si ujít seriál o odpadech nadupaný spoustou zajímavostí!

wp-content/uploads/2019/10/design-food.jpg

Design food

Nenechte si ujít seriál o jídle na talíři – tedy přesněji řeceno o aranžování jídla tak, aby to byla láska na první pohled, která perfektně vypadá i chutná. Jak prezentovat jídlo na talíři? Vyzkoušejte jedlé květy, malbu a nezapomeňte na hru světel a stínů!

wp-content/uploads/2016/04/300x184-uvod1.png

Farmářské trhy

Farmářské trhy jsou fenoménem posledních let. Nabízejí sezónní potraviny od místních farmářů a jsou vítaným zpestřením městského života. Jak na nich nakupovat, podle čeho vybírat a co z farmářských potravin uvařit?

wp-content/uploads/2016/03/Klíčky-zdraví-raw-300x201.jpg

Živá raw strava

Blogerka Klára, která žije raw stravou už několik let, vám poradí, jak na jaře do svého jídelníčku jednoduše zařadit syrovou stravu. Dobrá zpráva: nepotřebujete žádné složité přístroje ani exotické suroviny. Je to snadné a ani nepoznáte, že jíte raw!

wp-content/uploads/2016/03/uvod-clanek-300x200.png

Rady odborníků

Jak se zdravě stravovat v práci, kde brát čas na vaření a proč se nesmí jíst klíčky od brambor? Naši odborníci zodpoví vaše dotazy ohledně kuchyně, hubnutí, zdravého jídelníčku i vaření pro děti.

wp-content/uploads/2016/02/Regionální-recepty-300x184.png

Regionální recepty

Velká cesta Čechami, Moravou a Slezskem nás zavede do kuchyní našich babiček, naučíme se vařit místní speciality. Vyzkoušejte třeba obrovský koláč frgál, krkonošské kyselo a další regionální pokrmy.

wp-content/uploads/2015/02/zelenina-serial.jpg

Tradiční léčivá zelenina

Čený kořen, řepa, zelí nebo křenjsou plné vitamínů, minerálů a dalších hodnotných látek. I proto je naši předkové považovali za lék. Tuto nenápadnou zeleninu najdete v tradičních českých receptech i na pultech obchodů. Přečtěte si, co je evropský ženšen nebo z jaké zeleniny se dělá detoxikační koktejl.