Ořechové sušenky Cantucciny od geniální Nigelly Lawson

Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
  • Encyklopedie
Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    třtinový cukr 250gramů
    hladká mouka 250gramů
    mandle 125gramů neloupané
    mandle 125gramů loupané
    oříšky 125gramů lískové
    vejce 2ks
    brusinky 1hrst kandované
Pokyny
  1. Vyšleháme obě vejce se třtinovým cukrem a smícháme s nadrobno nastrouhanou citronovou kůrou, brusinky, všemi ořechy, jak s loupanými, tak i s neloupanými mandlemi a lískovými oříšky. Nakonec přisypeme půl sáčku kypřicího prášku do pečiva a prosátou hladkou mouku a vyhněteme těsto.
  2. Z těsta vytvoříme dva téměř totožné válečky, ideálně o délce plechu.
  3. Oba válečky potřeme rozšlehaným vejcem.
  4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 25 minut.
  5. Když sušenky vytáhneme z trouby, tak se je ještě teplé pokusíme nakrájet na stejně široké proužky.
  6. Nakrájené Cantucciny necháme vychladnout a pak už jen dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*