Ořechové sušenky Cantucciny od geniální Nigelly Lawson

Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    třtinový cukr 250gramů
    hladká mouka 250gramů
    mandle 125gramů neloupané
    mandle 125gramů loupané
    oříšky 125gramů lískové
    vejce 2ks
    brusinky 1hrst kandované
Pokyny
  1. Vyšleháme obě vejce se třtinovým cukrem a smícháme s nadrobno nastrouhanou citronovou kůrou, brusinky, všemi ořechy, jak s loupanými, tak i s neloupanými mandlemi a lískovými oříšky. Nakonec přisypeme půl sáčku kypřicího prášku do pečiva a prosátou hladkou mouku a vyhněteme těsto.
  2. Z těsta vytvoříme dva téměř totožné válečky, ideálně o délce plechu.
  3. Oba válečky potřeme rozšlehaným vejcem.
  4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 25 minut.
  5. Když sušenky vytáhneme z trouby, tak se je ještě teplé pokusíme nakrájet na stejně široké proužky.
  6. Nakrájené Cantucciny necháme vychladnout a pak už jen dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*