Glazované kotlety


Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit glazované kotlety? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit glazované kotlety? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    vepřové maso 4ks kotlety
    med 2lžíce
    omáčka 2lžíce worcesterová
Pokyny
  1. Omyté kotlety nařízněte po stranách (aby se vám nezkroutily) a poté naklepejte (stačí klouby).
  2. Takto připravené kotlety potřete směsí medu a worchesteru, poté je nechte marinovat alespoň hodinu (ideálně v chladu, ale ne v lednici, při příliš nízké teplotě se zastavuje proces marinování.
  3. Odpočaté kotlety opečte na pánvi a podávejte.

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*