Cuketové scones s rybízem


Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
Porce
8 kusů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    hladká mouka 200gramů
    rybíz 100gramů červený
    cukr 80gramů pískový
    máslo 80gramů studené
    cuketa 80gramů nastrouhané
    bílý jogurt 70gramů řecký
    prášek do pečiva 1lžíce s vinným kamenem
    vejce 1ks
    vanilkový extrakt 1lžička
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 200°C, plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a cukr.
  3. Přidáme nadrobno nakrájené studené máslo a vypracujeme drobenku.
  4. V menší misce prošleháme vejce, řecký jogurt a vanilkový extrakt.
  5. Mokrou směs zamícháme do sypkých surovin, přidáme najemno nastrouhanou cuketu a vypracujeme kompaktní těsto – pozor, těsto je hutnější.
  6. Nakonec opatrně zapracujeme kuličky červeného rybízu.
  7. Těsto přeneseme na plech a postupně tvarujeme do kruhu. Ostrým nožem, nebo kráječem na pizzu, rozkrojíme neupečené těsto na osminy a mírně je od sebe oddělíme - předem nakrojené trojúhelníčky půjdou pěkně oddělit.
  8. Nakonec dáme upéct, pečeme 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  9. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*