Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
    
|  | 
Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
     | 
|   | 
Porce     
4 porce     |   | 
Doba přípravy     
45 min     |   | 
Chod     | 
Suroviny
| 
strouhaný sýr
150gramů
 
podmáslí
60ml
 
hladká mouka
60gramů
 
máslo
4lžíce
 
vejce
2ks
 
brambor
2hrnky
vařené
 
sušená petrželka
2lžíce
 
sůl
1špetka
 
pepř
1špetka
 | 
Pokyny    
- Máslo rozpustíme v rendlíku.
- Poté ho přelijeme do mísy, přidáme podmáslí a vejce a našleháme.
- Brambory rozmačkáme, přilijeme do nich směs z másla a podmáslí.
- Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a petrželku.
- Postupně přisypeme do směsi s bramborami a důkladně vmícháme.
- Rozpálíme si vaflovač.
- Z těsta postupně odebíráme stejné množství, které rozprostřeme na plotýnkách a upečeme vafle.
- Těsně před servírováním je posypeme sýrem a krátce zapečeme.

