Marek Raditsch aneb přísný porotce z Masterchefa


Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!

Marek Raditsch se vydal křížem krážem světovými kuchyněmi

Vášeň k vaření se v Markovi probudila již v útlém dětství, kdy ho s sebou rodiče brávali do restaurací. Mladého, všímavého chlapce zaujal nejenom servis pokrmů a následující výtečná chuť skvěle zkombinovaných ingrediencí, ale i zázemí restaurace a celková atmosféra.
Nejspíš proto se rozhodl pro studium střední školy s oborem hotelový management. Již tehdy se mu podařilo dosáhnout prvních kulinářských úspěchů, umístil se totiž na třetím místě olympiády mladých kuchařů v sousedním Německu.

Po ukončení studií začal sbírat zkušenosti křížem krážem snad všemi světovými kuchyněmi. Nejvíce ho však zaujala právě ta asijská, které se ve velké míře věnuje doteď.
Zároveň ho ve světě zaujala příprava ryb a vnitřností. Snaží se připravovat především moderní a zdravá jídla, které potěší zrak i hladový žaludek.

Na televizních obrazovkách jako přísný porotce 

Zatímco v televizní soutěži MasterChef můžeme Marka Raditsche znát především jako přísného porotce, ze kterého mají všichni soutěžící respekt, ve skutečnosti se jedná o velmi usměvavého a veselého chlapíka.
Kritika je něco, co ho nezaskočí, díky ní se snaží svá jídla pozvednout na ještě vyšší úroveň, než tomu bylo doteď.

V současné době má na starosti chod řady proslulých restaurací, především v našem hlavním městě. Mentora dělá několika desítkám kuchařů a pokrmy v minulosti servíroval i takovým hvězdám, jako jsou Angelina Jolie s Bradem Pittem, zpěvák Robbie Williams nebo třeba Mick Jagger.

Pokud byste se i vy chtěli od slavného šéfkuchaře něčemu přiučit, navštivte některý z jeho kurzů vaření, které se konají v proslulé Gourmet Academy.

Sny a vize do budoucna

Jedním z kulinářských snů, které by si Marek Raditsch rád splnil, je příprava občerstvení pro populární zpěvačku, kterou je božská Madonna. Spojuje je například to, že se oba dva narodili ve stejný den, tedy šestnáctého srpna.
Co se týče plánů do budoucna, hlásá o sobě, že je člověkem, který dopředu zkrátka neplánuje. Všemu nechává volný průběh a nechává se od života překvapit. 

Tak se akorát můžeme domnívat, že půjde o udržení rodinného štěstí, které mu přineslo narození dcery Vanessky, a pokoření dalších kulinářských met.

Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se...

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*