K Velikonoční svátkům nepatří žádná jiná pomazánka více, než vajíčková. Můžeme si ji připravit k snídani, večeři nebo svačině. Vyzkoušejte odlehčenou verzi bez majonézy, kterou můžeme nahradit cottage sýrem, bohatým zdrojem bílkovin. Skvělou službu odvedou i bylinky, jako třeba čerstvá pažitka. Recept na domácí vajíčkovou pomazánku se sýrem cottage a pažitkou přináší web Jakvkuchyni.cz!
Česká
Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Králičí maso se na talířích našich předků objevovalo poměrně často. Dnes se s ním setkáme o poznání méně, ale je to velká škoda! Je velmi chutné, jemné a dietní. Připravte si lahodné králičí maso na bílém víně s bylinkami a kořenovou zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
První jídlo je pro mnoho maminek a jejich děti opravdu důležitý okamžik. Připravme svým drobečkům tu nejlepší startovní lahůdku! Připravte rychlý a chutný dětský příkrm z čočky, batátů a žloutku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Hrstková polévka patří mezi klasické české polévky. Její základ tvoří směs luštěnin a zeleniny. Přidat můžeme také kroupy, ovesné vločky nebo brambory. Určitě nezapomeňme na bylinky a ocet, který dodá polévce příjemnou nakyslost a svěžest. Jak na lahodnou domácí hrstkovou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
V jednoduchosti je krása a u hovězího roastbeefu to platí dvojnásob! Dokonale šťavnaté a růžové tenké plátky hovězího masa chutnají báječně teplé i studené. Můžeme je servírovat s brambory, salátem, ale hodí se i do sendvičů, lze s nimi ozdobit také chlebíčky. Jak si připravit domácí šťavnatý roastbeef prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Rajská omáčka patří bezesporu ke skvostům českém kuchyně. Možná na ni nemají někteří z nás dobré vzpomínky ze školní jídelny, ale domácí rajská omáčka s hovězím masem, to je opravdová dobrota. Její sladko kyselá chuť doplněná o výrazné koření jako je skořice, nové koření a bobkový list je totiž neskutečná! Recept na Jakvkuchyni.cz!
Smoothie se skvěle hodí na snídani, ale můžeme si ho vychutnat třeba také jako rychlou a zdravou svačinu. Při jeho přípravě vsaďme na osvědčené kombinace, jako je třeba špenát s okurkou, ananasem a banánem, který celý koktejl navíc příjemně osladí. Jak si připravit zelené smoothie se špenátem, okurkou, ananasem a banánem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Dodržování pitného režimu je důležité nejen v těhotenství. Skvělou volbou, jak doplnit tekutiny a zároveň se i stylově osvěžit je Spa Water. Tento drink se, jak název napovídá, hodí krásně pro chvíle odpočinku. Připravte si ho podle recept na Jakvkuchyni.cz!