Rizika

MoukaRizika skladování mouky

Proces žluknutí hlavně celozrnné mouky je urychlován vnějšími faktory. Rychleji žlukne na světle a při vyšší teplotě. Čím je mouka starší, tím její enzymy ztrácejí účinnost a ničí se část vitaminů. Proto se vyvarujte staré celozrnné mouky .Také si vždy ověřte datum spotřeby, nikdy nevíte, jak dlouho a v jakých podmínkách obchodníci mouku skladují. Čím je mouka čerstvější, tím je zdravější.

Při uchovávání mouky myslete na to, že vám nesmí navlhnout. V tu chvíli se mouka znehodnotí a dále se nedá použít. Pokud vám přijde mouka žluklá, vyhoďte ji, nikdy ji nekonzumujte.

Zbyla-li vám mouka z obalování řízků, nikdy ji nevracejte zpět do nádoby s nepoužitou moukou. Mouka může obsahovat části syrového vajíčka a masa. Do mouky se tedy mohou přenést různé patogenní bakterie jako je Salmonella, Kampylobakter apod. Proto tuto mouku raději vyhoďte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*