Druhy a rozdělení

Druhy a rozdělení mořských plodů

Čerstvé mořské plody

Mořské plody je nejlepší zkonzumovat v den, kdy jsme je koupili. V ledničce s teplotou do + 5°C by nám však mohly vydržet zdravotně nezávadné až 2 dny.

Mražené mořské plody

Vždy se řiďte pokyny na obalu, jelikož trvanlivost závisí na druhu mořských plodů. Zmražené mořské plody lze však skladovat až 1 rok.

Je však nutné si uvědomit, že je rozdíl, zamrazíme-li si mořské plody sami doma nebo je zakoupíme v obchodě. Výrobce totiž používá obvykle k zmražení tzv. šokovou metodu (prudké zmražení ryby v celé vrstvě masa), při níž nedojde k poškození buněk. Tohoto doma nejsme schopni, a proto trvanlivost doma zmražených mořských plodů bývá menší a to 3- 4 měsíce.

Sušené mořské řasy

Trvanlivost sušených mořských řas je až 18 měsíců.

Konzervované mořské plody

Vždy se řiďte datem minimální trvanlivosti, které je vždy uvedeno na obalu. Obvykle lze konzervy skladovat až 3 roky. Po otevření je však nutno spotřebovat do 24 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*