Rizika

Rizika nákupu mastných výrobků

Kvalitní uzeniny se většinou vyznačují vyšší cenou. Lepší produkty pravděpodobně naleznete v menších obchůdcích a řeznictvích. Ale i u těchto obchodníků se zajímejte o složení a původ. Velmi kvalitní masné výrobky se dají nakoupit na farmářských trzích a ve farmářských obchodech. Tito prodejci si zakládají na vysoké kvalitě. Ale i v supermarketu naleznete kvalitní uzeniny, jen musíte hledat a důkladně číst etikety.

Nikdy nenakupujeme výrobky s prošlou dobou spotřeby. Vzhled i vůně masných výrobků nesmí jevit známky kažení, např. oslizlý, lepkavý nebo netypicky svraštělý povrch. Krájené masné výrobky mají dobu spotřeby 24 – 48 hodin, a to i když se jedná o výrobek trvanlivý.

U masových konzerv rozlišujeme tři nejtypičtější vady. Bombáže – konzerva má vydutá víčka. Takové konzervy nekonzumujte. Dojde-li ke korozi plechových obalů, musíme konzervu vyřadit a vyhodit. Takovéto vadě se říká mapování. Poslední vadou konzervy je deformace. Ta vznikne při nešetrném zacházení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*