Domácí zmrzliny – rychlé, lahodné a zdravé


Domácí zmrzliny si vyrobíte za chvíli, výhodou je, že si do nich dáte přesně to, na co máte chuť.  Od osvěžujícího sorbetu až po čokoládové dekadentní zmrzliny se smetanou nebo tvarohem. Přitom si jednoduše vystačíte s tvořítky na zmrzlinu nebo kvalitními keramickými mističkami, které můžete dát do mrazničky. IMG_7027 Do tvořítek na nanuky vložte už dobře rozmixovanou a vychlazenou zmrzlinu. Pokud směs dáte do formiček rovnou, nebudete ji moci vyšlehat dojemna, bude více hrudkovitá. Směs zmrzliny můžete mrazit v kovové nádobě anebo v plastových sáčcích.

 

 

 

Tipy na přípravu domácí zmrzliny

  • Pokud chcete přípravu co nejvíce zkrátit, všechny suroviny předem zamrazte a zpracovávejte, když mírně povolí (stačí je vyjmout z mrazničky a nechat deset minut venku). Ke zmražení zmrzliny vám pak postačí pouze hodinka.
  • Čím častěji zmrzlinu prošleháte, tím jemnější bude. Ideální je každou hodinu. Nahradíte tak zmrzlinovač, který hmotu šlehá průběžně.
  • Banány jsou skvělým základem, zejména pak ty s černými tečkami – jsou dozrálé a sladké. Nechte si je tedy v mrazničce do zásoby. Chcete si ulehčit práci? Zamrazte jej už nakrájený na kolečka.
  • Pokud připravujete sorbet, místo obyčejného ledu zkuste led z ochucené vody – třeba kávy, sirupu nebo šťávy.
  • Místo smetany nebo tvarohu použijte avokádo, nebo kokosový krém.
  • Nebojte se zmrzlinu okořenit: skořice, kardamom, zázvor nebo špetka pepře dodají chuti na hloubce.

Plast, do kterého bývají banány zabaleny, patří do žlutého kontejneru.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*