Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
    
| 
 | 
 
Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
     
 | 
          | 
 
Porce     
6 porcí     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
cukr
1lžička
 
sušené droždí
7g
 
voda
75ml
teplá
 
hladká mouka
230g
 
olivový olej
2lžíce
  | 
Pokyny    
- Cukr a droždí rozpustíme v teplé vodě s trochou mouky a necháme několik minut odpočívat, dokud kvásek nevzejde.
 - V míse smícháme mouku s kváskem a důkladně prohněteme.
 - Přikryjeme utěrkou a necháme dvojnásobně nakynout.
 - Po nakynutí prohněteme těsto ještě jednou a rozválíme ho na obdélník.
 - Na plech dáme pečicí papír a těsto.
 - Těsto před pečením potřeme olivovým olejem, posypeme solí a pečeme v troubě předehřáté na 240 °C asi 10 minut.
 - Podáváme s olivovou tapenádou.
 
