Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.    
| 
 | 
 
Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.     
 | 
Suroviny
| 
 
ořechy
230g
vlašské 
 
krupicový cukr
155g
 
čaj
8g
Pu-erh, lze nahradit čajem Earl grey
 
olej
na smažení
  | 
Pokyny    
- Na pánvičce při nízké teplotě orestujeme čaj, dokud nezačne vonět. Vložíme ho do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
 - Mezitím přivedeme do varu vodu a ořechy v ní jednu minutu blanšírujeme.
 - Po vyjmutí z vody je osušíme a ještě teplé obalíme v cukru.
 - V menší pánvičce zahřejeme olej na 220 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
 - Ořechy smažíme v oleji asi 4-5 minut a vyndáme je na pečicí papír.
 - Aby se neslepily, dáme je na papíře kousek od sebe.
 - Ještě teplé je posypeme cukrem smíchaným s mixovaným čajem a necháme každý zvlášť zatuhnout.
 - Skladujeme v uzavřené nádobě, aby karamel nezvlhl.
 
