Špagety se špenátovým pestem


[Total: 1    Average: 5/5]
Špagety se špenátovým pestem
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
Špagety se špenátovým pestem
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
12 minut
Suroviny
Špagety
    těstovin 500g špagety
    olivový olej 1lžíce
Špenátové pesto
    špenát 200g čerstvé listy
    parmazán 50g
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Do mixéru vložíme čerstvý omytý špenát, oloupaný česnek, nastrouhaný sýr a piniové oříšky a po částech přiléváme olivový olej.
  2. Mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme směs požadované konzistence – pesto musí být husté, ale šťavnaté.
  3. Podle chuti dosolíme.
  4. Do vroucí osolené vody vsypeme špagety a vaříme je „al dente“ (tedy na skus), trvá to cca 10–12 minut.
  5. Hotové špagety scedíme a propláchneme studenou vodou.
  6. Do špaget přidáme hotové pesto a vše promícháme, aby se pesto se špagetami rovnoměrně propojilo.
Vyzkoušejte pesto z medvědího česneku.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*