Buchta s italským sýrem riccota


[Total: 1    Average: 5/5]
Buchta s italským sýrem riccota
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Buchta s italským sýrem riccota
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Porce
Koláčová forma 20 cm
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Uděláme si těsto smícháním mouky, jednoho vejce, rozpuštěného másla, kypřicího prášku a cukru.
  2. Propracované těsto rozdělíme na dva díly.
  3. Krém si připravíme tak, že smícháme ricottu, cukr, vajíčko a na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
  4. Do kulaté dortové formy o průměru 26 cm dáme na dno 1 díl těsta, prsty ho namačkáme a pokryjeme krémem.
  5. Zbytek těsta rozdrobíme nahoru na ně.
  6. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 - 40 minut.
Tisknout
Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*