Poctivá polévka, která krásně zahřeje a zasytí. Uzená žebra dodají vývaru bohatou chuť, ječné kroupy zase potřebnou výživovou hodnotu. Tento recept patří mezi tradiční stálice, které známe z kuchyně našich babiček. Připravte si lahodnou kroupovou polévku z uzeného masa podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: ječné kroupy
Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Kroupy patří mezi “zapomenuté suroviny” tradiční české kuchyně. Přitom jsou velmi zdravé! Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a kromě toho obsahují menší množství lepku než jiné obiloviny. Kroupová polévka je ideální možnost, jak tuto surovinu zařadit do jídelníčku. Uvařte si kroupovou polévku se zeleninou a uzeným masem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!



