Opečený chléb s čerstvým kozím sýrem, karamelizovanými hruškami, medem a ořechy

Opečený chléb s čerstvým kozím sýrem, karamelizovanými hruškami, medem a ořechy

Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Domácí ovocné kapsičky

Domácí ovocné kapsičky

Mezi oblíbené svačinky nejmenších patří ovocné kapsičky – jsou praktické na cesty a chutné. Většinou je kupujeme, ale připravit si je můžeme z kvalitních surovin i doma, a to bez zbytečného cukru a s možností různých kombinací chutí. Navíc ušetříme nejen peníze, ale i spoustu obalového odpadu. Připravte dětem ovocné kapsičky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

Pokud si při pomyšlení na žemlovku poskočíte radostí, pak je tento recept na zero waste vaření právě pro vás! Využijeme v něm zbytek vánočky, přezrálé hrušky a tvaroh. Těžko věřit, jaká dobrota se dá ze zbytků vykouzlit! Jak na to poradí recept ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
Konfitovaná husí stehna se zelím a ořechovo-hruškovou nádivkou

Konfitovaná husí stehna se zelím a ořechovo-hruškovou nádivkou

Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Jáhelník s tvarohem a hruškami

Jáhelník s tvarohem a hruškami

Jáhly obsahují celou řadu prospěšných minerálních látek, vitamínů a také velké množství vlákniny. Kdysi se na talířích našich předků objevovaly často, ale postupně je vytlačily populárnější obiloviny. Zkuste dát této “Popelce české kuchyně” ještě šanci a zkuste si místo klasického rýžového nákypu připravit tradiční jáhelník podle receptu od Jakvkuchyni.cz!