Co by mělo být na obalu
Pivo
Je nutné označit názvem druhu a skupiny (např. ležák) a popř. i podskupinyobsahem alkoholu v objemových procentech, zda se jedná o světlé, tmavé pivo, polotvrdé nebo řezané, dále pak extrakt původní mladiny v hmotnostních procentech, dále je zde údaj o objemu piva, údaje o složení a datum minimální trvanlivosti
Víno
Druh výrobku, uvedení provenience, název stáčírny nebo výrobce (prodejce), u dovážených vín název dovozce, údaj o alergenu, skutečný obsah alkoholu v objemových %. Pro všechna vína platí, že nemusí být označena datem minimální trvanlivosti, (pokud je obsah alkoholu vyšší než 10 % obj.), musí být uveden obsah oxidu siřičitého, pokud je vyšší než 10 mg/l. U ovocných vín musí být uveden název druhu a skupiny (např. ovocné víno bylinné). Samotný pojem „víno“ bez uvedení přívlastku lze použít pouze pro révové víno.
Datum minimální trvanlivosti se nevyžaduje u vín, likérových vín, šumivých vín, aromatizovaných vín