Rozpalte gril v duelu Jakvkuchyni.cz

Grilování nemusí nutně zahrnovat jen maso. Každý burger i steak si zaslouží pořádně nadupanou přílohu, která navíc potěší i přátele vegetariány, které nás také určitě poděkují.

Dvě kuchařky vybraly své oblíbené, bezmasé recepty na letní grilovací party. Věříme, že si tato skvělá jídla na vašem stole najdou své místo!

Budou vaším favoritem grilované brambory s jablky? Nebo vás více zaujme grilovaná zelenina?

Hlasujte pro recept z grilu, který byste si dali raději a 2 z vás vyhrají dárky, se kterými budete v kuchyni za hvězdu! 

1.7. 2022 začne na Facebooku Jakvkuchyni.cz finální bitva o výherní příspěvek. Když zůstane váš komentář poslední, vyhráváte.

Doba, po kterou by měl vydržet váš komentář jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Grilované brambory a jablka

Slečna Lenka  si pro vás připravila svěží recept na gril plný netradičních chuťových kombinací. Inspiraci k tomuto jídlu našla ve vzpomínkách své babičky, kdy se brambory a jablka pekly v popelu táboráku.

Grilované brambory a jablka

Suroviny

  • brambory
  • jablka
  • med
  • limetka
  • pažitka

Postup

  1. Brambory i jablka necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme.
  2. Ingredience nakrájíme na silnější plátky.
  3. Obojí dáme na gril, ale brambory o trochu dříve.
  4. V průběhu grilování je pokapeme limetkovou šťávou.
  5. Před servírováním zakápneme medem a posypeme nakrájenou pažitkou.

Grilovaná zelenina s olivovým olejem

Andrea je milovnicí zážitkové gastronomie a originálních kuchyňských potřeb. Proto je každé jídlo, které připraví a naservíruje, také příjemným překvapením pro oko a malým kulturním zážitkem.

Grilovaná zelenina s olivovým olejem

Suroviny

  • bílá, nebo zelený chřest
  • lilek
  • cuketa
  • houby
  • paprika
  • cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • mletá paprika
  • provensálské bylinky
  • česnek

Postup

  1. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s olejem a kořením.
  2. Zeleninu omyjeme a tu, která je potřeba, oloupeme.
  3. Papriku nakrájíme na 3 – 4 velké kusy.
  4. Cuketu a lilek nakrájíme na silné plátky.
  5. Chřest a houby grilujeme vcelku.
  6. Vše promícháme s ochuceným olejem a grilujeme.
Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek