Čokoládový duel čtenářky Vlaďky a blogerky Terezy

Tento podzim bude v duelu čtenářky a blogerky patřit čokoládě. Vybrali jsme pro vás dva recepty: Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou připravila čtenářka Vlaďka, nepečené kuličky s čokoládou připravila Tereza. Který čokoládový recept to u vás vyhraje?

Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou

Vlaďka nedá bez čokolády ani ránu. Na mateřské dovolené peče skoro každý den a rodina ji za to miluje. A ona zas miluje svou rodinu a ještě čokoládu. Čokoládový fondant si můžete upéci podle Vladčina receptu i vy.

čokoládový fondant

Suroviny

  • 250 g jahod
  • 110 g másla
  • 100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce neslazeného kakaa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • máslo na vymazání

Postup

  1. Čtyři zapékací mističky vymažte máslem a vysypte kakaem.
  2. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do husté, nadýchané pěny, do které pomalu přilévejte rozpuštěnou čokoládu. Na konec vmíchejte mouku.
  3. Hotové těsto nalijte do formiček a pečte v předehřáté troubě na 220 °C.
  4. Délka pečení závisí na velikosti mističek a typu trouby.
  5. Mezitím si svařte jahody s trochou vody a lžící třtinového cukru.
  6. Po upečení dezert vyklopte z mističky, přelijte omáčkou a servírujte.
  7. Fondant má mít kůrku a vnitřek by měl zůstat tekutý.

Čtenářka Vlaďka

Nepečené kuličky s čokoládou

Tereza miluje vaření a pečení všeho druhu. Ráda vaří kuchyni thajskou či italskou a její velkou láskou je sladké ne/pečení. Proto připravila tyto nepečené kuličky s čokoládou a její recept můžete vyzkoušet i vy.

Nepečené kuličky s čokoládou

Suroviny

  • 170 g měkkých datlí nebo datlové pasty
  • 70 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 50 g libovolné směsi ořechů a brusinek
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup

  1. V mixéru nejdříve rozmixujeme ořechy a vločky na jemno.
  2. Poté přidáme datle nebo datlovou pastu a kokos a opět mixujeme dokud nezískáme hladkou, lepivou hmotu.
  3. Nakonec přilijeme čokoládu a potom naposledy projedeme mixérem, aby se čokoláda zapracovala.
  4. Z lepkavé hmoty tvoříme úhledné kuličky a je hotovo.
  5. Kuličky jsou vhodné jako zdravý dezert nebo doplněk ke snídani.

Blogerka z webu flavoursofamellia.blogspot.cz