Čtenářka Olga peče: Čokoládové muffiny s arašídovým máslem

Obyčejné muffiny získají díky arašídovému máslu novou dimenzi chuti. Kontrast hořkého másla a decentní čokolády je prostě nezapomenutelný. Recept čtenářky Olgy zvládnete upéct za půl hodiny.

Čokoládové muffiny s arašídovým máslem

Suroviny (5 muffinů)

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g másla 
  • 100 g cukru 
  • 35 g hladké mouky 
  • 3 vejce
  • 5 lžiček arašídového másla

Postup

  1. Čokoládu a máslo rozpustíme v hrnci za mírné teploty.
  2. Mezitím vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme čokoládovou směs a vmícháme mouku. 
  3. Máslem vymazané formičky naplníme do poloviny připraveným těstem.
  4. Na těsto dáme lžičku arašídového másla a opět nalijeme těsto.
  5. Pečeme v troubě 20 minut na 200 °C.
  6. Podáváme ozdobené šlehačkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*