Grilování patří neodmyslitelně k létu a nic nerozvoní zahradu tak, jako dobře marinované maso. Tahle marináda spojuje svěží chuť citronu, vůni česneku a směs středomořských bylinek – výsledek je šťavnatý a plný chuti. Skvěle se hodí ke grilované zelenině nebo třeba řeckému salátu. Připravte si grilovanou vepřovou plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Hlavní chod
Voňavá domácí rajská, šťavnaté masové koule skryté v paprice a jemně nasládlá chuť, kterou známe z dětství. Plněné papriky jsou klasikou české kuchyně, která potěší malého i velkého strávníka. Ať už je připravujeme poprvé nebo posté, jedna věc je jistá – zmizí z talíře rychle.
Krémová polenta je skvělou alternativou k bramborové kaši. Má jemnou chuť, krásně hladkou konzistenci a zasytí stejně dobře jako příloha z brambor nebo rýže. V tomto receptu ji podáváme s barevnou, lehce opečenou zeleninou, která jídlu dodá šťavnatost i šmrnc. Připravte si krémovou polentu s grilovanou zeleninou - může být samostatným jídlem, nebo přílohou - recept na Jakvkuchyni.cz!
Už na první pohled vypadá skvěle - šťavnaté a měkké maso s dokřupava opečenou kůží a výraznou pivní chutí! Tento recept na vepřové koleno na černém pivu potěší každého milovníka poctivé kuchyně. Připravte si doma vepřové koleno na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Úprava lososa na páře je skvělým příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Díky vaření v páře si losos zachová svoji přirozenou chuť, zůstane krásně šťavnatý a pokrm bude navíc lehký a zdravý bez dalšího přidaného tuku. Jako příloha se hodí křupavý zelený chřest s citrónovo-koprovou omáčkou, která spolu s lososem tvoří opravdu dokonalé duo. Připravte si tento recept s lososem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Rychlé, ale přitom dokonale lahodné jídlo pro každou příležitost! Vepřové medailonky v krémové žampionové omáčce připravíme během pár minut a s minimem surovin. Připravte si vepřové medailonky na krémové omáčce se žampiony a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tohle jídlo je poctivá česká klasika, která se nejlépe hodí na sváteční nebo nedělní oběd. Jemné králičí maso se smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny s knedlíkem je opravdová lahůdka. Připravte si králíka se smetanovou omáčkou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Oblíbená klasika české kuchyně, která nikdy nezklame - to je holandský řízek! Správně šťavnatý "holanďák" voní po sýru, petrželce a smažené strouhance. Nejlepší chuti dosáhneme, když použijeme kvalitní vepřové maso s vyšším podílem tuku a přidáme nastrouhanou goudu. Připravte si nejlepší holandský řízek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!