Jako malé dítě jsem se nemohla dočkat nedělního odpoledne, kdy jsme vždycky měli tuhle skvělou bábovku. Pekla ji moje maminka, která se jí naučila od své maminky. A já si tento recept pamatuji nazpaměť, tak často tuto bábovku peču. Doufám, že i vám bude chutnat stejně jako naší rodině.
Suroviny a postup:
- 4 vejce
 - 100 g másla nebo rostlinného tuku
 - 200 g cukru
 - 350 g mouky
 - 1/4 až 1/2 l mléka
 - 1/2 kypřícího prášku
 - citronová kůra
 - 2 lžíce kakaa
 - špetka soli
 - vlašské ořechy
 
Z bílků vyšleháme sníh. Třeme tuk, přidáváme žloutek po žloutku vždy s trochou cukru, okořeníme kůrou, osolíme, a pak přimícháme mouku a mléko. Přidáme sníh a vlašské ořechy. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Do bábovkové formy nalijeme polovinu světlého těsta, hnědé těsto a zalijeme opět světlým těstem. Bábovku pečeme asi 3/4 hodiny.

