Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Tipy a triky
Tipy a triky
Zvěřina bude lahodná, když maso pouze potřete máslem, obalíte v drceném koření (jalovec, pepř, bobkový list) a zabalíte do fólie.
Pečete-li divočáka, neodřezávejte z masa sádlo, maso by bylo po upečení suché.
U pernaté zvěřiny před vyvěšením vždy odstraňte nejen vnitřnosti, ale i vole.
U drobné srstnaté před vyvěšením vždy vymačkat obsah močového měchýře.
U čerstvého celého kusu spárkaté zvěře ve škáře nesmí být břišní dutina znečištěna obsahem žaludku, střev – nutné před vyvěšením vypláchnout a vytřít do sucha.
Zvěřinu špikujeme slaninou nebo tučnější uzeninou, dobře se špikuje slaninou, kterou jsme na chvíli uložili do mrazáku!