Balení a informace

Balení a informace u zvěřiny

U čerstvé zvěřiny v srsti (u spárkaté a černé) musí vždy být:

  • plomba a lístek o původu zvířete (série, číslo plomby, název honitby
  • uživatel honitby
  • využití ulovené zvěře (vlastní spotřeba/prodej – výkupní organizace)
  • při dovozu země původu
  • hmotnost / přípustné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti
  • doba spotřeby
  • skladovací podmínky
  • zmrazené produkty po rozmrazení znovu nezmrazovat
  • složení potraviny – označeno též symbolem zdravotní nezávadnosti – pětiúhelníková značka (v horní části uvedena zkratka státu „CZ“, ve střední části schvalovací číslo podniku, v dolní části zkratku „EHS“
  • výživovou hodnotu

Údaje musí být uvedeny samozřejmě v českém jazyce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*