Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Tipy a triky
Tipy a triky
Veškerou zelenou zeleninu (špenát, brokolice, kapusta, zelí, artyčok) solte až úplně na konci vaření. Pokud ji osolíte už na začátku, tak zešedne, zelí bude dlouho tvrdé.
Křehkost a barvu si zelenina udrží déle, když ji hned po uvaření ponoříte krátce do ledové vody
Pokud chcete zeleninu zmrazit, vždy ji mírně tepelně upravte. Nejlepší postup je zeleninu krátce povařit (oblanšírovat) a ihned zchladit a hlavně důkladně nechat okapat a osušit, aby se netvořily ledové krystalky.
Chcete-li lisovat česnek a nemáte rádi nepříjemné čištění lisu na česnek, dávejte do lisu stroužky neoloupané. Pak jen vyloupnete slupku a lis bude čistý. Zbylý oloupaný stroužek uchovávejte ve sklenici zalitou olejem (olej můžete dále použít), nebo ho dejte do mikrotenového sáčku a do mrazáku.
Pokud tepelně zpracováváte rajčata, na polévku či omáčku, vždy je osolte i ocukrujte. Špetka cukru doslova vytáhne z rajčete tu nejlepší chuť.