Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Tipy a triky
Tipy a triky konzumace sýrů
Před podáváním všech druhů sýrů je nezapomeňte dostatečně v předstihu vyjmout z chladničky, zrající sýry i z obalů. Sýry tak lépe rozvinou své aroma.
Chcete-li své pozvané hosty pohostit sýrem, dbejte, abyste na míse měli vždy minimálně jeden tvrdý sýr, jeden plísňový, jeden zrající a jeden čerstvý sýr.
Strouháte-li sýr, potřete si napřed struhadlo trochou oleje, pak ho jednoduše omyjete teplou vodou s jarem.
Aby nám při smažení sýr „neutekl“, obalíme sýr 2x dokola.
Oschlý sýr potřete kvalitním olejem a zabalte do pečícího papíru a dejte na jeden den do chladničky. Oschlá kůra změkne. Nikdy však takto neupravujte sýr zkažený, napadený plísní.
Zbyde-li vám sýr, a nemáte hned pro něho využití, nastrouhejte ho a v těsně uzavřeném mikrotenovém sáčku nebo v misce ho dejte do mrazničky, využijete ho na další sýrové pokrmy nebo na dochucení.