Tipy a triky

Tipy a triky konzumace sýrů

  • Před podáváním všech druhů sýrů je nezapomeňte dostatečně v předstihu vyjmout z chladničky, zrající sýry i z obalů. Sýry tak lépe rozvinou své aroma.
  • Chcete-li své pozvané hosty pohostit sýrem, dbejte, abyste na míse měli vždy minimálně jeden tvrdý sýr, jeden plísňový, jeden zrající a jeden čerstvý sýr.
  • Strouháte-li sýr, potřete si napřed struhadlo trochou oleje, pak ho jednoduše omyjete teplou vodou s jarem.
  • Aby nám při smažení sýr „neutekl“, obalíme sýr 2x dokola.
  • Oschlý sýr potřete kvalitním olejem a zabalte do pečícího papíru a dejte na jeden den do chladničky. Oschlá kůra změkne. Nikdy však takto neupravujte sýr zkažený, napadený plísní.
  • Zbyde-li vám sýr, a nemáte hned pro něho využití, nastrouhejte ho a v těsně uzavřeném mikrotenovém sáčku nebo v misce ho dejte do mrazničky, využijete ho na další sýrové pokrmy nebo na dochucení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*