Podle čeho vybírat

Polotvary

 

Podle čeho vybírat polotvary

Při nákupu polotovarů vždy je třeba posoudit celkový vzhled nakupovaného výrobku, a zda nám jeho technologické zpracování vyhovuje. Do tohoto hodnocení lze zahrnout senzorické vlastnosti potravin (vzhled, vůně, konzistence popř. chuť).

Poté jsou důležité údaje o složení uváděné na obale.

Polotovary jsou snadno dostupné v supermarketech, minimarketech, na čerpacích stanicích, jako doplňkový prodej v obchodech s denním tiskem apod. Snažme se vždy nakupovat pouze tam, kde je prostředí čisté a odpovídající skladování a uchovávání potravin.

Polotovary dle druhu

  • Masné
  • Bezmasé
  • Suché v prášku
  • Nápoje v prášku

Polotovary dle trvanlivosti

  • Chlazené polotovary mají trvanlivost většinou pár dní až týden.
  • Mrazené polotovary mají trvanlivost většinou kolem jednoho roku.
  • Suché polotovary a konzervy mají trvanlivost i několik let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*